Närboendeträff 2/7

Närboendeträff en uppskattad tradition

I söndags, 2 juli, bjöd Ringhals in till sin årliga träff med närboende. Omkring 150 av våra närmaste grannar kom för att få aktuell information, svar på frågor och inte minst en bit av Kantarellens goda smörgåstårta.

Uppslutningen till den årliga närboendeträffen brukar vara god, och årets upplaga var inget undantag. VD Björn Linde berättade om året som gått, planerna för framtiden och svarade på gästernas frågor om stort och smått. Många undrade om det praktiska kring Ringhals 1 och 2:s stundande avveckling, andra om Vattenfalls framtida strategier och framtidens elförsörjning.

Ringhals presschef Krister Svahn pratade om Väröhalvön som motor i Hallands industriutveckling, ett slags ”Gnosjö DeLuxe” där krafter i och kring regionen driver ledande industrier: Ringhals, Södra och snart Deromes husfabrik. Med tillsammans över 2 000 anställda bidrar dessa industrier starkt till regionens samhällsutveckling, och till Värö och Bua som attraktiva boende- och arbetsorter.

Mer information om planeringen för Ringhals 1 och 2 gavs av Anna Collin som är engagerad som kommunikatör i avvecklingsarbetet. Åren framöver kommer främst bestå av planering och förberedelser som inte kommer märkas av våra närboende i så stor utsträckning. Dagens gäster uppmanades att delta i det kommande samrådet om rivningstillstånd där avvecklingen och dess påverkan kommer beskrivas i detalj.

Diskussionen, som också berörde bullerfrågor och beväpnade vakter, fortsatte under lunchen som bestod av räksmörgåstårta från Kantarellen.

Närboendeträffen är en viktig del i Ringhals förtroendearbete och har sedan början av 1990-talet arrangerats för att sommargäster och åretruntboende ska känna sig välinformerade och trygga med Ringhals verksamhet.

Samspråk med VD

Hungrigt träsktroll